Femto-lasik

all-laser LVC (laser vision correction)

In het Belgisch Ooglasercentrum beschikken we over de femtosecondlaser van de allerlaatste generatie, de Visumax van Zeiss. Deze laser stelt ons in staat om de hoornvliesflap met de laser te maken. Dit laat ons toe om een heel fijne en regelmatige met een perfect constante dikte over de volledige oppervlakte.

Voordelen ten opzichte van de oudere techniek, waarbij de flap met een keratoom (mesje) werd gemaakt:

  • het flapje wordt niet meer gesneden, maar met de laser als het ware uitgetekend, met een nooit geziene precisie.
  • door de grotere precisie zijn we in staat om een dunnere flap te maken. Meestal bedraagt de flapdikte 100μ, wat overeenkomt met 16 à 20% van de totale dikte van het hoornvlies.
  • de zuigring wordt slechts zachtjes op het oog bevestigd. Dit is een stuk minder vervelend dan met de klassieke mechanische keratoom. Deze gebruiken wij niet meer sinds 2008.
  • De buitengewone regelmatigheid van de flap zorgt voor een beter nachtzicht ten opzichte van de klassieke lasik-behandeling.
  • de flap geneest sneller. Dit is vooral te wijten aan de verfijnde randafwerking. Meestal wordt de hoek van de rand zo gekozen dat de flap oppervlakkig iets kleiner is dan in de diepte. Zo zal het omliggende weefsel als het ware de rand van de flap beschermen. De kans dat de flap na de ingreep kan verschuiven is kleiner. Hierdoor zal ook het zicht sneller stabiliseren.
  • door de ongelooflijke regelmatigheid van de flap, zijn de resultaten ook beter voorspelbaar. Waar de kans op bijbehandelingen normaliter 3 à 5% bedraagt, is dit iets minder dan 1% indien de flap gemaakt wordt met de femtosecondlaser
  • na een laserbehandeling zullen uw ogen altijd wat droger zijn gedurende enkele maanden. Wanneer de flap gemaakt wordt met een femtosecondlaser zal deze droogte minder uitgesproken zijn en sneller verdwijnen.