Multifocale Implantlenzen

De multifocale lenzen die in het oogcentrum worden gebruikt zijn van de allerhoogste kwaliteit.
Het zijn plooibare lenzen, die kunnen ingebracht worden door de heel kleine insnede.

Het gebruikte materiaal is perfect zuiver en wordt uitstekend verdragen door het lichaam. Hetzelfde materiaal wordt reeds meer dan 15 jaar gebruikt met de ‘gewone’ monofocale lenzen. Wereldwijd is het  reeds bij miljoenen mensen ingeplant.

De optiek heeft een diameter van 6mm en is asferisch opgebouwd. Dit komt de kwaliteit van het zicht ten goede, vooral in minder optimale omstandigheden (in het donker, bij mist..).

De multifocale optiek wordt bekomen door een aantal heel kleine trapjes te maken in de optiek van de lens. Deze trapjes zorgen voor een diffractie van het licht over 2 of 3 focuspunten, 1 focuspunt voor ver en 1 voor nabij (optimaal op ongeveer 30 cm.). Bij de modernste multifocale lenzen bestaat er een derde focuspunt op tussenafstand. Deze derde focus is minder ‘efficiënt dan de 2 hoofdfoci, maar het biedt wel de mogelijkheid om routinetaken op intermediaire afstand, zoals huishoudelijk werk en winkelen, te kunnen uitvoeren in comfortabele omstandigheden. Deze trifocale lenzen zijn echt het neusje van de zalm. Door hun derde focus verloopt de overgang van de ene focus naar de andere meer geleidelijk, wat natuurlijker en comfortabeler aanvoelt.

Indien u streeft naar een maximale brilonafhankelijkheid en u geen bezwaar hebt als u ‘s nachts milde kringen bemerkt rond de lichten, bespreekt u dit best met uw arts, die zal oordelen of u een geschikte kandidaat bent. Bij positief antwoord is dit voor u de beste keuze.